Zamansız gelen işler bizleri nasıl zor duruma sokuyorsa diğer canlılarda aynı akıbeti yaşıyor. Erbaa'ya 25 Mart'ta kar yağarsa bu güzellikler de sıcak havaya kapılıp erken çiçek açtıkları için nasiplerini alırlar.

Arap sümbülü nam-ı diğer Muscari aucheri, Dağ sümbülü, misk sümbülü, üzüm sümbülü olarak bilinen çok yıllıklı otsu-soğanlı bir bitki. Ülkemizde endemik türlerdendir.

BİLGİ:

Sümbülgillerden 35 cm. ye kadar boy yapabilen soğanlı çok yıllıklı bir bitkidir. Akdeniz havzası, Avrupa ve Rusya da yayılmakla birlikte yurdumuzda 0-3000 m’ler arası çayırlıklar, tarlalar, orman altı ve açıklıkları, yol kenarı ve kayalıklarda yayılış gösterir. Ülkemizden en fazla İtalya'ya ihraç edilmektedir.
 
Yaprakları: Dipte 1-6 adet şeritsi, yassı ve ya oluklu
 
Çiçekleri: Salkım olup, çok sayıda tepaller tüp şeklinde (perigon ) birleşmiştir. Perigon uçta büzülmüş ve 6 loplu, mavi, leylak, yeşilimsi, siyahımsı veya krem rengindedir. Stamenler perigon içinde , tüpten kısadır. Çiçek durumunun tepesinde  verimli çiçeklere benzer veya onlardan farklı verimsiz (kısır ) çiçekler bulunur. Çiçeklenme zamanı Mart- Temmuz aylarıdır.

Kaynak: https://web.ogm.gov.tr/Lists/TibbiAromatikBitkiler/DispForm.aspx?ID=1&ContentTypeId=0x0100D9FEA1544375754EB5878A903C35AD54

Fotoğrafa ait EXIF değerleri.
Fotoğraf Makinesi
EXIF Diyafram
EXIF Perde Hızı
EXIF Odak Uzaklığı
EXIF ISO
EXIF Çekim Modu
EXIF Çekim Zamanı
2021-03-25T09:28:22

Yeni yorum ekle